TR
EN
DE
 
TR
EN
DE
Ev Tozu Alerjisi...

Ev Tozu Alerjisi (Mite Alerjisi) Hakkında…

Akar Alerjisi, Mite alerjisi olarak da bilinen ev tozu alerjisi vücut dışında yaşayan parazitlere karşı bağışıklık sisteminin aşırı hassasiyet göstererek vücudun tepki vermesinden kaynaklanır. Özellikle yenidoğan ve bebeklerde görülmesinin yanı sıra tüm yaşlarda karşımıza çıkabilir. Özellikle bebeklerde görülmesinin nedeni, bebeklerin bağışıklık sisteminin yetişkin bir insanın bağışıklık sistemine oranla daha hassas olması ve aşırı reaksiyon göstermesidir. Dünyada ki en yaygın alerji türlerindendir. Yapılan araştırmalarda ev tozu alerjisine duyarlı insan sayısının %9 oranında olduğu görülmüştür. Bu alerji sorunu ile karşılaşılan bebeklerin de %85’inde ev tozu alerjisi olduğu yapılan araştırmalarca saptanmıştır.Nedeni, genetik ve çevresel faktörlere dayanmaktadır.Hastalık kendisini; burun akıntısı, öksürük, döküntü, mide sorunu ve bebeklerde huysuzluk olarak gösterir.  Bazı mite alerjilerinde hastalık, kronik rinit, alerjik astım ve işkence nörodermata da çevirebilir. 

Ev Tozu Alerjisi Hakkında…

Anti-histamin ve Allerjen-İmmüno terapisi ile tedavi edilmeye çalışılsa bile, en etkin çözüm yolu akarları  mümkün olduğunca bulunulan ortamdan uzaklaştırmaktır. Tekstil materyalinin olduğu her yer aynı zamanda akarların yaşam alanıdır. Akar temasının en fazla gece uykusu sırasında, nevresim, yorgan, çarşaf, battaniye, yatak ve yastık gibi tekstil materyalleri aracılığı ile olduğu saptanmıştır. Bu sebeple tekstil ürünlerinde yapılan Ar&Ge ve Ür&Ge çalışmaları hastalığın atlatılmasında ve atakların önlenmesinde etkin rol oynayacaktır. 
Çizgi Tekstil Olarak,
Ar&Ge ve Ür&Ge çalışmalarına son derece önem veriyor, tekstildeki son mühendislik gelişmelerini mümkün olduğunca yakından izlemeye çalışıyoruz. Tekstil ürünleri ile doğrudan ilişkili olan bu hastalığın ataklarını en aza indirgeyebilmek adına, akıllı elyaflardan oluşturularak üretilen yüksek performanslı kumaşlar kullanıyoruz


Kullandığımız Yüksek Performanslı Kumaşların Özellikleri …


Okaliptüs bitkisinin çinko ile birleşiminden oluşturulan akıllı elyaflardan üretilmiştir. Geliştirilmesinin asıl amacı; alerjik astım, nörodermat ve ev tozu alerjisi benzeri hastalıkların  öncelikli yenidoğan, bebek ve sonrasında ise tüm yetişkinlerin ataklarını maksimum derecede minimize etmektir. 

Geliştirilen bu kumaşların diğer özellikleri ise,

-Anti-bakteriyel,
-Anti-oksidan,
-Nefes alabilen kumaş yapısı,
-Nem seviyesini besleyip dengelemesi,
-Doğal deodorant etkisi,
-Çabuk kuruma ve Kolay buharlaşma,
-Yumuşak Tuşe,
-Hafiflik ve Konfor
-Bakterilerden kaynaklı kokuları azaltıcı,
-Cilt Bakımı
-Çevre Dostu üretim,
-Nörodermatik,
-Ev tozu alerjisi gibi hastalıklarla savaşmaya yardımcı olma,


**Bağımsız laboratuvarlarda defalarca test edilerek doğruluğu kanıtlanmıştır.


 KURUMSAL  ÜRÜNLER  SERTİFİKALAR  NEDEN ORGANİK  BUNLARI ÖNEMSİYORUZ  İNSAN KAYNAKLARI  İLETİŞİM
Hakkımızda
Misyon & Vizyon
Sertifikalar
Çevre Politikamız
Kalite Politikamız
Haberler
Bilgi Toplumu Hizmetleri KVKK
Ev Tekstili
Bebek Tekstili
Otel ve Hastane Tekstili
Sertifikalar Neden Organik Kalça Displazisi
Sedef Hastalığı
Ev Tozu Alerjisi
Ultraviyole Işınlarının Zararları
İK Politikamız
İletişim
 
+90 258 251 58 59
ÇİZGİ Tekstil | © 2017
Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım