TR
EN
DE
 
TR
EN
DE
Sedef Hastalığı...

Sedef Hastalığı Nedir ?

Sedef Hastalığı, farklı formlarda gözlenebilen bir cilt hastalığıdır. Cildin kendini normalden hızlı sürede yenilemesi sonucu bölgede fazla deri birikmesi olarak kendini gösterir ve bu bölgelere kan pompalanmasının fazla olması sebebi ile de deride kızarıklıklar meydana gelir. Bağışıklık sisteminden kaynaklanan bir rahatsızlıktır ve sanılanın aksine bulaşıcı bir özelliği yoktur.

Bebeklerde en yaygın görülen türleri; Plak, damla tipi sedeftir. Yenidoğanlarda kendini genellikle idrar bölgesi çevresinde gösterir.Tam olarak oluşum nedeni bilinmemekle birlikte genetik özelliklerin de etkisinin mevcut olduğu bilinmektedir. Kronik bir rahatsızlık olduğu için vücutta ara ara gözlenebilir, Nedeni kesin olarak belli olmasa da hastalığı tetikleyici bazı etmenler mevcuttur. Virüs ve bakterilerin sebep olduğu rahatsızlıklar, üre ve dışkı, soğuk havalar, A vitamini, çinko ve D vitamini eksiklikleri bu etmenlerden bazılarıdır. 


Sedef Hastalığı Tedavisi Hakkında…

Kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte, iyileşme sürecini hızlandırıcı veya oluşumunu geciktirici geçici tedavi yöntemleri izlenir. Bu yöntemlerden bazıları, nemlendirici, krem, çeşitli şampuanlar, sentetik D vitamini, oral yolla alınan ilaçlar ve fototerapidir. Omega 3 yağ asitleri, balık yağları, A vitamini, çinko ve D vitamininin hastalık üzerinde olumlu etkileri de gözlemlenmiştir. Derinin nemli tutulması yine dermatologlar tarafından tavsiye edilir.


Çizgi Tekstil Olarak,
Ar&Ge ve Ür&Ge çalışmalarına son derece önem veriyor, tekstildeki son mühendislik gelişmelerini mümkün olduğunca yakından izlemeye çalışıyoruz. Tam tedavisi olmayan bu rahatsızlık için ciltte iyileştirici etkisi kanıtlanmış, yüksek performanslı doğal liflerden geliştirilen ipliklerden oluşan, yüksek performanslı kumaşlar kullanıyoruz.


Kullandığımız Yüksek Performanslı Kumaşların Özellikleri …

İzlanda kıyılarındaki Haliç yamacının etrafındaki deniz yosunlarının birleşiminden oluşan bu elyaf, jeotermal deniz suyunun zengin minerallerini bünyesinde barındırır. Bu sebeple bünyesinde yüksek anti-oksidan içeriği mevcuttur ve birçok yıkama sonrası bile yapısındaki zengin içeriğini korumaya devam eder.


Geliştirilen bu kumaşların diğer özellikleri ise,


-Kan şekeri dengeleyici,
-Metabolizma düzenleyici,
-Sindirimi destekleyici,
-Nefes alabilen kumaş yapısı,
-Cilt bakımı,
-Hücre yenilemesi ve koruması,
-Saç ve tırnak bakımı,
-Nem seviyesini besleyip dengelemesi,
-Doğal deodorant etkisi,
-Anti-bakteriyel,
-Yara iyileştirici etkisi,
-Kan pıhtılaşmasını kolaylaştırması,
-Anti-inflamatuar ve kaşıntı azaltma,
-Nörodermatik veya sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını hafifletme

**Kullanmış olduğumuz bu kumaşların , yukarıda belirtilen tüm özellikleri, sertifika ve uygulanan testler doğrultusunda sayısız kez doğrulanmıştır.**


 KURUMSAL  ÜRÜNLER  SERTİFİKALAR  NEDEN ORGANİK  BUNLARI ÖNEMSİYORUZ  İNSAN KAYNAKLARI  İLETİŞİM
Hakkımızda
Misyon & Vizyon
Sertifikalar
Çevre Politikamız
Kalite Politikamız
Haberler
Bilgi Toplumu Hizmetleri KVKK
Ev Tekstili
Bebek Tekstili
Otel ve Hastane Tekstili
Sertifikalar Neden Organik Kalça Displazisi
Sedef Hastalığı
Ev Tozu Alerjisi
Ultraviyole Işınlarının Zararları
İK Politikamız
İletişim
 
+90 258 251 58 59
ÇİZGİ Tekstil | © 2017
Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım